Pannkakor med sylt och grädde

Pannkakor med sylt och grädde är alltid gott. Min storebror gör jättegoda pannkakor. Jag frågade honom vad som är hemligheten bakom hans goda pannkakssmet. Han sa att han lägger till bakpulver och att de blir lite fluffigare och tjockare då, så här kommer receptet på godaste pannkakorna.

Pannkakor med sylt och grädde

Pannkakor med sylt

Pannkakor med sylt och ärtsoppa åts bara på torsdagar under fastan eftersom man då fick äta kött och ville frossa i sötsaker. Receptet innehåller mjölk och mjöl. Du kan ersätta med annat mjöl exempelvis mandelmjöl, bovetemjöl, havremjöl för att göra den nyttigare. Ersätt även sylt med färska bär så har du ett bättre alternativ till barnen. Men livet behöver balans, så ibland är det faktiskt gott med lite sylt också. Du kan göra egen hallon chiasylt och servera med kokosgrädde.

Pannkakor med sylt – enkelt recept

Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 1 st ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 msk smör

Instruktioner

  • Vispa sönder äggen. Tillsätt hälften av mjölken, mjölen, sockret, bakpulvret och saltet. Vispa sleten klimpfri och häll i resten av mjölken.
  • Hetta upp pannkakerna på medelvärme. Lägg i lite smör innan varje stekning. Servera med sylt och grädde. Alltid lika gott. Mums.

Vill du ha glutenfria pannkakor kan du prova bananpannkakor!

Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3