Nougatfyllda mozartkulor

Goda Nougatfyllda mozartkulor som bakades i vårt härliga julstök. Vi samlades hemma hos en vän och bakade lite olika sötsaker som är vanliga under jul.

Nougatfyllda mozartkulor

Nougatfyllda mozartkulor


Bidrag nr 3 av vackra Burcu och Kadriye är perfekt för chokladälskaren. Chokladen som smältes på bilden i tidigare inlägg var för dessa goda mozartkulor. Mmmmm….detta måste ni testa. Det är enkelt att baka mozartkulor, den innehåller nougat, marsipan och doppas sist i choklad. Perfekt att ha i kylen och ta fram när sötsuget kommer. 

Recept nougatfyllda mozartkulor

Ingredienser, ca 30 st
125 gram nougat
250 gram marsipan
150 gram choklad

Gör så här

  1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt
    stelna i kylen.
  2. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar
    ut tunt.
  3. Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan
    runt nougaten så den täcker helt.
  4. Hacka chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad.
  5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller
    med bakplåtspapper under.

Källa: Tasteline