Kycklinggryta med champinjoner

Jag kan inte få nog av varma grytor med goda smaker speciellt när det är på tomatsås. Det är något som händer när grytan småputtrar med kryddor och smakerna går ihop i denna kycklinggryta med champinjoner. Det goda träder fram i allt. Och min gryta får gärna vara lite stark.

Kycklinggryta med champinjoner

Den här goda kycklinggryta med champinjoner går att laga dubbelt så snabbt som köttgrytan, så har du bråttom och vill ha en riktigt bra vardagsmat är detta ett bra alternativ. Det som gör kycklinggrytan så god är när du använder färska tomater istället för på burk. Stor skillnad på smaken. Och med vitlök i träder smakerna fram.

Kycklinggryta med champinjoner

Cook Time40 minutes
Course: Huvudrätt
Servings: 4 pers

Ingredients

  • 3-4 kycklinglårfileér
  • 3 msk olja
  • 1 st gul lök
  • 1-2 st gröna paprika
  • 5-6 st champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 st tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • Salt peppar, chilipeppar, timjan, soya

Instructions

  • Skär kycklinglårfiléer i små bitar. Bryn dem i olja tills de får färg.
  • Hacka lök, champinjoner och paprika och lägg i grytan. Bryn i cirka fem minuter till. Lägg i tomarpurén och rör om.
  • Skala och finhacka tomaterna och lägg dem sedan i grytan. Lägg även i kryddor och vitlök.
  • Låt småputtra på medelvärme i cirka 15-20 minuter. Servera me ris.

Lämna gärna en kommentar om inlägget eller en recension nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3