När jag var liten brukade mamma göra Simit – Bröd med sesamfrön på mjölk, och det som gör den så mjuk och fluffig är mjölk och smör. De är riktigt goda när de är nygräddade med smör och ost till.

Simit – Bröd med sesamfrön
Ni anar inte hur goda de här är. Med mjölk och smör i degen blir det magi. Bara prova och meddela mig vad du tycker.
Recept Simit – Bröd med sesamfrön på mjölk
Ingredienser
1 st jäst
1 l mjölk
200 gr smör
nästan 2 kg vetemjöl
1/2 msk salt
Penslig Ägg, sesamfrön
Gör så här
Börja med att smälta smöret i en kastrull och lägg i lite av mjölken så att vätskan blir ljummen. Lös upp jästen i vätskan i en bunke. Lägg i resten av mjölken, salt och vetemjöl och jobba till en smidig deg. Jäs degen i en halvtimme. Dela degen i fyra delar. Fortsätt med att kavla ut varje deg avlångt och skär i rektanglar som på bilden. Jäs ytterligare i en kvart. Penlsa med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de har fått färg.
Prova även de klassiska torra och sega Simit!
Låter som himla goda bröd 🙂
De här bröden låter jättegoda, jag skriver ut receptet! 🙂 Jättefin bild på dig på headern, förresten!
Helena tack. 🙂