Kyckling med spetskål

Kyckling med spetskål

Kyckling med spetskål

Total tid1 minute
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Kyckling
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 4 port ris eller annat gryn
  • Spetskål
  • 250 g spetskål
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 2 msk hackad färsk timjan spara gärna några blad till servering
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl riven prästost eller annan lagrad ost
  • salt
  • peppar
  • 1 dl skållad hel mandel
  • Kyckling
  • 600 g snabbfiléer av kyckling
  • 1/2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor

Instruktioner

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Spetskål: Ansa och skär kålen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs kålen och löken i oljan i en kastrull.
  • Hacka och rör i timjanen. Sänk värmen och tillsätt vinet och grädden. Låt sjuda 5 minuter och rör därefter i osten. Smaka av med salt och peppar.
  • Kyckling: Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då, krydda med salt och peppar. Pressa vitlöken i pannan i slutet av stekningen.
  • Spetskål: Grovhacka mandeln och strö den över kålen.
  • Servera kålen med kyckling och ris.Toppa gärna med några blad timjan.