Kyckling med spetskål
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- Spetskål
- 250 g spetskål
- 1 gul lök
- 1/2 msk olja
- 2 msk hackad färsk timjan spara gärna några blad till servering
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 2 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl riven prästost eller annan lagrad ost
- salt
- peppar
- 1 dl skållad hel mandel
- Kyckling
- 600 g snabbfiléer av kyckling
- 1/2 msk olja
- 2 vitlöksklyftor
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Spetskål: Ansa och skär kålen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs kålen och löken i oljan i en kastrull.
- Hacka och rör i timjanen. Sänk värmen och tillsätt vinet och grädden. Låt sjuda 5 minuter och rör därefter i osten. Smaka av med salt och peppar.
- Kyckling: Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då, krydda med salt och peppar. Pressa vitlöken i pannan i slutet av stekningen.
- Spetskål: Grovhacka mandeln och strö den över kålen.
- Servera kålen med kyckling och ris.Toppa gärna med några blad timjan.
härlig blogg du har, massor av roliga saker. kramisar