Krämig svampsoppa med champinjoner

Krämig svampsoppa med champinjoner är något jag har fastnat för just nu. Så mustigt och gott under kallare dagar under hösten. Perfekt att äta soppa en vardag. Receptet med grädde gör att soppan blir tjockare och krämiga och ger mer mättnad.

Krämig svampsoppa med champinjoner

Krämig svampsoppa med champinjoner

Idag tog vi en promenad och Innan promenaden åt vi till lunch en god svampsoppa som jag brukar göra ofta. Jag brukar ha i champinjoner men det går bra att blanda svampsorter också. Till soppan serverade jag supergoda brödskivor med en stark tomatröra som jag gjorde igår.

Tips när du lagar svamp är att låta den svettas ordentligt så att smakerna kommer fram och den inte blir lös. Så var noga med att du lagar den på låg värme sakta.

Enligt råd från livsmedelsverket bör vi dock vara försiktiga med hur mycket svamp vi äter, speciellt champinjoner som innehåller ett giftigt ämne som i stora mängder kan vara cancerframkallande. Se också till att alltid tillaga champinjonerna och slänga kokvattnet. Är det så att du använder champinjoner på burk så släng spadet.

Krämig svampsoppa

Total tid28 minuter
Måltid: Soppa

Ingredienser

  • 1 st gullök
  • 3 msk olja
  • 200 gr champinjoner
  • 8 dl vatten
  • 1 st buljong
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  • Fräs lite finhackad lök tills det blir mjukt och karamelliseras.
  • Tillsätt skivade champinjoner, buljong och vattnet. Ge det ett uppkok och låt det sedan koka på låg värme i cirka 10 minuter.
  • Tillsätt sedan salt, peppar och grädde och laga i 5 minuter till. Mixa igenom soppan och servera varm.

Den här grönsakssoppan skulle jag bli jätteglad om du gav den en chans. Den är en riktig favorit på hösten för mig.

Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3