Krämig risotto med soltorkade tomater

Krämig risotto med soltorkade tomater är så gott, men det är en rätt jag ofta glömmer att laga fast den egentligen är så enkel att laga, du behöver bara lite tålamod med att koka in buljongen.

Krämig risotto med soltorkade tomater

Krämig risotto med soltorkade tomater


För dagens middag föll valet på risotto med sallad och piroger.

När jag lagar mat försöker jag oftast göra lite mer för att ta med som matlåda, men två dagar i veckan äter jag ute på jobbet. Då blir det oftast från en thai kiosken vi har i närheten, plockmat från Prisextra eller från en lunch gourmetrestaurang Station vi har i närheten. Åh vad jag har saknat thaien, tror jag ska äta det månaden ut tills jag tröttnar. 

Recept Krämig risotto med soltorkade tomater

Ingredienser, 4 personer

3 dl avorioris
8 soltorkade tomater i olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 dl hett vatten
1 st grönsaksbuljong
1 dl riven parmesanost
olivolja
0,5 tsk salt
svartpeppar
2 msk pinjenötter
1 knippe färsk persilja

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken, fräs i oljan.
  2. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter. Späd med lite av vattnet och häll i saltet. Tillsätt fonden och resten av vattnet varefter det kokar bort. Låt koka tills allt vatten är borta.
  3. Tillsätt osten. Hacka tomaterna och basilikan grovt, blanda ner i riset. Smaka av med svartpeppar.
Tips! Risotto går att variera i oändligheter. Byt ut soltorkade tomater mot svamp&broccoli, skaldjur eller efter egen smak. Pröva även att ha i saffran.