En receptfavorit från hemmet när mamma gjorde krämig potatisgratäng med kyckling. En allt-i-ett-rätt, och helt rätt! Det har jag tagit efter, eftersom kycklingen blir så himla saftig med grädden i gratängen. Mums!
Hemligheten med min potatisgratäng är mycket grädde. Då blir den alldeles krämig och potatisen blir mjuk. Sedan brukar jag ha kycklingen i gratängen, då blir den mycket saftigare och får smak av grädden och de andra smakerna. Den här gången provade jag även att sätta till soltorkade tomater och oliver. Det doftade jättegott i köket och det som är bra med stora satser är att vi brukar äta dem dagen efter igenom. Du kan även frysa in överblivet i frysen för att ta med som matlåda.
Recept krämig potatisgratäng med kyckling
Krämig potatisgratäng
Ingredienser
- 1 st grillad kyckling
- 800 g potatis mjölig sort
- 1 gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 10 st soltorkade tomater
- 10 st svarta oliver
- 4-5 dl mellangrädde
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala och skiva potatis, lök och vitlök.
- Hacka soltorkade tomaterna och kycklingen.
- Varva potatis, lök, vitlök, kycklingbitarna, soltorkade tomater, oliver och salt&peppar i en ugnform.
- Häll över grädde och tillaga i mitten av ugnen ca 50-60 min. Potatis passar bra med en morotssallad. Riv morötterna, hacka lite tomater och citronsaft.
Prova gärna hemlagade chicken nuggets!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3
Låter supergott!
Låter som en sjysst allt-i-ett-rätt
Låter jättegott! Hoppas att du har det bra i Istanbul! (Och att du fick dig en latte på Starbucks på Arlanda! 😉
Så himla gott! Allt i samma form är perfekt!
Ser jättegott, måste prova denna nån dag!
Ahh det ser riktigt lackert ut:)) Jag har inte lagat till en potatisgratang annu men min mamma lagar ofta det nar jag kommer hem till henne i Sverige. Skriver upp receptet, maste provas nagon dag;))
Manga kramar:))