Kokostoppar och kalas.

Kokostoppar och kalas
Vi hade ett barnkalas med barn och mammor här igår och Emin blev uppvaktad. Tack för alla fina presenter. 🙂 Vi började med att äta lite plockmat, sedan fikade vi med té och kakor och sist in kom spindelmannentårtan. Emellan lekte vi en minneslek vi köpt från Turkiet där barnen drog kort och skulle göra olika saker som ex. stampa med fötterna, lipa, räkna till 5, osv. För varje nytt kort de drog skulle de göra om varje grej utan att titta på korten. Denna lek passade bra när det var många barn och så kunde man anpassa den fast barnen var olika gamla.
I några dagar framöver kommer jag lägga upp recept jag hade framme på kalaset. Jag börjar med kokostopparna.
Recept från ”A piece of cake” av Leila Lindholm
Kokostoppar
Ingredienser
- 50 g smör
- 2 ägg
- 5 1/2 dl kokosflingor
- 1 dl strösocker
- Skal av 1 lime
- ca 50 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda med övriga kakingredienser. Låt smeten svälla i ca 10 minuter. Forma till små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (beroende på storlek).
- Smält choklad över vattenbad. Låt kakorna svalna och doppa sedan bottnarna i chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.