Halloweentårta choklad

Vad är väl bättre än att fira Halloween med en god tårta? Vår halloweentårta med choklad och lakrits är en smakexplosion som passar perfekt till spöklika fester och mörka höstkvällar.

Halloweentårta

Med en rik chokladbotten och en smak av lakrits som överraskar varje tugga, kommer den här tårtan inte bara imponera visuellt – den kommer även bli en favorit på dessertbordet.

Baka Halloweentårta

Vill du baka något riktigt festligt till Halloween? Den här Halloweentårtan är perfekt för dig som vill imponera på gästerna. Börja med att baka chokladbotten för en god bas. Denna Halloweentårta är både enkel att göra och garanterat en skrämmande hit. Med spöklika dekorationer och smaker som matchar högtidens tema blir denna tårta ett måste!

Halloweentårta

Chokladkaka halloween
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

Kräm

  • 50 gr turkisk peppar
  • 2 dl grädde
  • 50 gr mörk choklad

Chokladkaka

  • 1 dl socker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver, vanilinscoker
  • 1 dl kaffe
  • 1/2 dl Olja
  • 1/4 tsk Salt

Dekorering

  • Valfritt godis, saltlakritssås

Instruktioner

  • Kräm: Krossa turkisk peppar. Lägg i en kastrull med grädden och värm sakta upp samtidigt som du rör om konstant. Du kan ha hög värme men grädden ska inte koka upp. Tar cirka 10 minuter. Blanda sen i chokladen och rör om. Låt svalna i kylskåp 2 timmar. När du sen tar ut den ska du vispa tills den når en kräm konsistens.

Chokladkaka

  • Sätt ugnen på 175 grader. Klä springformen med bakpapper.
  • Vispa ägg och socker, farinsocker poröst. Tillsätt sen mjöl, kakao, bakpulver, vanilinsocker, salt. Blanda runt till en smet. Lägg i olja, kaffe. Rör om till en smet och häll över i formen. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Montering

  • Spritsa över krämen. Dekorera med valfritt godis och saltlakritssås om du vill.