Go Back

Halloweentårta

Chokladkaka halloween
Måltid: Efterrätt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

Kräm

  • 50 gr turkisk peppar
  • 2 dl grädde
  • 50 gr mörk choklad

Chokladkaka

  • 1 dl socker
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver, vanilinscoker
  • 1 dl kaffe
  • 1/2 dl Olja
  • 1/4 tsk Salt

Dekorering

  • Valfritt godis, saltlakritssås

Instruktioner

  • Kräm: Krossa turkisk peppar. Lägg i en kastrull med grädden och värm sakta upp samtidigt som du rör om konstant. Du kan ha hög värme men grädden ska inte koka upp. Tar cirka 10 minuter. Blanda sen i chokladen och rör om. Låt svalna i kylskåp 2 timmar. När du sen tar ut den ska du vispa tills den når en kräm konsistens.

Chokladkaka

  • Sätt ugnen på 175 grader. Klä springformen med bakpapper.
  • Vispa ägg och socker, farinsocker poröst. Tillsätt sen mjöl, kakao, bakpulver, vanilinsocker, salt. Blanda runt till en smet. Lägg i olja, kaffe. Rör om till en smet och häll över i formen. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter.

Montering

  • Spritsa över krämen. Dekorera med valfritt godis och saltlakritssås om du vill.