Tonfiskpaj

Vi var och hälsade på mamma som hade bakat en god tonfiskpaj med en grön sallad som vi åt på hennes altan i värmen.

Tonfiskpaj

Tonfiskpaj

Recept tonfiskpaj

Ingredienser
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk vatten

Fyllning
1 purjolök
1 st gullök
200 g tonfisk
2 st ägg
2 dl creme fraiche
Riven ost, oregano, salt, olja till stekning

Gör så här

Smält smör och blanda ingredienserna till degen. Låt vila i ca. 30 min i kylen. Tryck sedan ut i en rund pajform.
Fyllning: Fräs löken och purjolöken tills det mjuknar i olja. Lägg den över degen när den svalnat. Därefter lägg på tonfisken. Rör ägg, creme fraische, oregano och salt och bred ut i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca. 20-25 min.