Goda bullar med hallon

Prövade baka goda bullar med hallon. Det blev hur gott som helst, däremot blev det lite svårare att få snygg form på vetebullarna. Men goda var dem kardemummabullarna på vetedeg.

Recept Goda bullar med hallon

Goda bullar med hallon

Kardemummabullar
Förberedelser13 minuter
Tillagningstid2 t
Måltid: Efterrätt
Portioner: 18 bullar

Ingredienser

  • Vetedeg:
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk 3 %
  • 50 g färsk jäst
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 st ekologiskt ägg
  • 11-12 dl vetemjöl special
  • Fyllning:
  • 100 g mjukt smör
  • 2 msk lemon curd
  • 3 dl hallon
  • 2 msk maizena
  • 2 msk florsocker
  • 50 g mandelspån
  • 1 st ekologiskt ägg till pensling
  • pappersformar

Instruktioner

  • Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
  • Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
  • Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
  • Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
  • Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  • Blanda smör och lemon-curd till en krämig fyllning.
  • Dela degen och kavla ut en halva i taget till en stor rektangulär platta, cirka 0.5-1 centimeter tjock.
  • Bred över smörkrämen.
  • Blanda lätt tinade bär med florsocker och maizena i en skål. Maizenan tillsätts för att blåbären inte ska bli för vattniga.
  • Strö bären över degen och rulla ihop till en tajt rulle. Skiva rullen i 3-4 centimeter breda skivor. Lägg bitarna i pappersformar.
  • Låt bullarna jäsa utan bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
  • Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda bullarna gyllene, i cirka 10 minuter.

Prova saftig vaniljkrans!