Crepes med spenat&champinjon

Krispiga varma crepes med spenat&champinjon från Året runt är aldrig fel en måndag. Inte helt fel att det går att laga ganska snabbt också. 

Crepes med spenat&champinjon

Crepes med spenat&champinjon

Emin är så intresserad av hälsosam mat och kollar i ingredienser på olika matvaror. Sen han själv blev intresserad äter han också mer av det nyttiga. Tänk att han så tidigt har fått så bra vanor och koppling till mat, vilket jag är jätteglad över. Jag är säker på att Vera också kommer följa samma väg om några år. Eftersom hon kommer se hur jag och Emin äter kommer hon också förstå att det är viktigt. Men än så länge får hon njuta av lite godis och glass. 

Recept Crepes med spenat&champinjon

25 g smör
2 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g champinjoner
1 gul lök
1 dl spenat
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt, peppar

Sås:
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 dl riven ost

  1. Vispa ägg, vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Grädda ena sidan smet i stekpanna med smör. Ta upp på en tallrik och lägg med den ogräddade sidan upp.
  2. Fyllning: Skiva champinjonerna, finhacka löken och spenaten. Stek lök och svamp i smör i några minuter. Tillsätt spenaten och stek lite till. Rör i mjöl för att få den tjockare och blanda. Tillsätt mjölken och låt puttra. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg fyllningen på den ogräddade sidan och rulla pannkakan. Lägg pannkakorna i en smord ugnsform.
  4. Sås: Smält smör i en kastrull, blanda i mjöl och mjölk och koka till det tjocknar. Såsen kan du smeta över crepesen och strö över riven ost. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills crepesen får färg.