Crepes med svampstuvning

Goda crepes med svampstuvning är aldrig fel en måndag. Inte helt fel att det går att laga ganska snabbt också med denna crepes fyllning på svamp. Varma och goda att äta till middag.

Crepes med svampstuvning
Crepes med svamp

Recept crepes med svampstuvning

Har du crepes över, gör matigt recept av resten. Fyll med valfri fyllning exempelvis svamp. Har du plockat svamp i skogen är detta ett perfekt recept. Det är en barnvänlig maträtt och mycket omtyckt.

Recept crepes med svampstuvning

Gott med crepes fyllning
Total tid28 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 2 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 dl spenat
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • salt peppar
  • Sås:
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

  • Vispa ägg, vetemjöl, mjölk och smält smör till en jämn smet. Grädda ena sidan smet i stekpanna med smör. Ta upp på en tallrik och lägg med den ogräddade sidan upp.
  • Fyllning: Skiva champinjonerna, finhacka löken och spenaten. Stek lök och svamp i smör i några minuter. Tillsätt spenaten och stek lite till. Rör i mjöl för att få den tjockare och blanda. Tillsätt mjölken och låt puttra. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg fyllningen på den ogräddade sidan och rulla pannkakan. Lägg pannkakorna i en smord ugnsform.
  • Sås: Smält smör i en kastrull, blanda i mjöl och mjölk och koka till det tjocknar. Såsen kan du smeta över crepesen och strö över riven ost. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills crepesen får färg.

Testa dumplings med svamp fyllning, enkelt och gott på färdig deg.

Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3