Risotto är ett nytt inslag här hemma hos oss. Smakrik tomatrisotto med ruccola blev uppskattat av de små.
Smakrik tomatrisotto med ruccola
Helgen gick fort. Mötte upp mina vänner från improteatern i fredags. Först gick vi och åt på ”Bara enkelt” på Skånegatan. Sedan gick vi och såg ”Presens” på improteatern på Söder.
Tomatrisotto
Tomatrisotto
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 4 dl arborioris
- 1 knippa lök
- färsk 6 tomater
- 2 msk smör
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1/2 dl pinjenötter
- 100 g rucola
- 1 msk olivolja
- 2 krm + 1 tsk salt
- 50 g parmesanost riven
- 2 krm svartpeppar nymald
Instruktioner
- Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min.
- Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min.
- Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt.
- Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Server
Recept: Allt om mat