När morotskakan gjorde inträde i vårt hus minns jag bara med ren glädje. Det blev morotskaka alla helger på raken, hehe nej jag skojar men nästan. Saftig morotskaka med frosting av Leilas bjöd jag som fika på jobbet. Jag har gjort den fler gånger och den blir alltid lika uppskattad. Jag gillar den för att den är saftig, goda kryddor och den lena frostingen.
Få kakan mjuk med dessa tips
1. För att få en saftigare morotskaka med frosting kan du testa att byta ut en del av smöret mot olja. Det gör den lättare. Men du vill också ha kvar lite smör för det ger den goda smaken.
2. För hög värme kan göra att kakan lagas för snabbt och resultera i en torr kaka.
3. Sikta mjöl har du säkert hört talas om. Gör det för att slippa klumpar och få en jämnare smet.
4. En kaka som får vila blir så mycket mjukare och godare.
5. Lägg i något som gör det saftigare exempelvis morötter.
Jag gjorde dubbel sats av morotstårta smeten och gjorde en tårta av den ena i en springform och den andra satsen fyllde jag i muffinsformar som vi kunde äta hemma.
Saftig morotskaka med frosting
Ingredienser
- 3 ägg
- 1.5 dl solrosolja
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 1.5 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 0.5 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 4.5 dl rårivna morötter
Frosting
- 60 gr mjukt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- skal av 1 lime
- 100 gr philadelphia
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gram.
- Vispa ägg och socker pösigt tills det blir ett vitt skum.
- Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Du kan med fördel sikta ner mjölet för att undvika klumpar.
- Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i smord och bröad form, 24 cm, och grädda i ugn cirka 55 minuter tills den är färdig, prova med en provsticka. Låt kakan svalna.
- Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och bred över kakan.
Baka med morötter, dessa morotsbollar är supergoda som nyttiga snacks.
Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Tjusig kaka, hög och fin.
Älskar morotskaka…
Limefrostingen gjorde jag igår till mina björnbärsmuffins, jag tror att det var den godaste frostingen jag gjort. 🙂 Fin kaka!
bloggträff vad tycker du?
ser kanon gott ut kraam
Mums! Ser jättegott ut:)
Kolla gärna in min nystartade matblogg!
Ha en trevlig kväll 🙂
Morotskakan ser riktigt smaskig ut!
Dina småformar med kakan ser så fina ut. Jag testade också att göra små, men mina ville inte stanna i formarna… Skulle kanske fyllt dem mindre. Hmm…
Hmmm….:) jag följde Leilas recept rakt av och hon hade samma recept för muffinsformar. Men mina svällde också lite över, så jag tänkte också pröva med att fylla formarna lite mindre nästa gång. Meddela gärna om du kommer på ett annat knep 🙂
hejsan:))
Ah vad din ser god ut, jag bakade ocksa en morotskaka igar men jag gjorde den enklare. Din maste helt klart testas:))