Profiterole med hallonfrosting

Ljuvliga profiteroles med hallonfrosting & vitchoklad är en efterrätt som definitivt kommer uppskattas. Profiterole eller petit choux som de också kallas, är en fluffig fransk bakelse med överraskande fyllningar som smälter i munnen.

Profiterole med hallonfrosting
Profiterole

Franska bakverk är ju på en helt annan nivå. Har ni gott in på ett franskt konditori. Det är nästan så att jag inte kan välja för att allt ser så gott ut. Och dessa då. Mums, de bara smälter i munnen och fyller gomen med sötma. Hallonfrostingen tar dig till härliga sommarkänslor. Ljuvligt gott recept!

Recept profiterole med hallonfrosting

Profiterole

Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 100 gr smör
  • 2 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
  • 3 st ägg
  • 3 dl vatten
  • Frosting
  • 1 dl djupfrysta hallon
  • 100 gr Philadelphiaost
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 dl grädde
  • Chokladsås
  • 100 gr vit choklad
  • 1 dl grädde

Instruktioner

  • Lägg smör och vatten i en kastrull och koka tills smöret har smält. Lägg sedan i mjöl och vispa kraftigt tills det släpper botten. Låt kallna.
  • Lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Vila degen i 10 min.
  • Spritsa ut ca. 20 st bollar. Grädda i 20 min längst ner i ugnen på 200 grader.
  • Låt stanna kvar i eftervärmen i 10 min till. Fyll profiteroles med frosting. Häll över chokladsås och garnera med pistagenötter som mixats.
  • För frostingen blanda ihop florsocker och philadelphiaosten till en slät kräm. Blanda i hallon och hårt vispad grädde.
  • För chokladsåsen: värm grädden i kastrull (inte kokas!). Lägg i hackad choklad och rör till chokladen smällt och blir till en slät sås. Låt svalna lite i kylskåp, innan du häller över dina profiteroles.

Kolla in recepet på chokladprofiteroles!

Lämna gärna en kommentar om receptet, följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3