Morgonmys med en god filmjölkslimpa till frukost.
Gott med filmjölksbröd.
Filmjölkslimpa
Ingredienser
- 4,5 dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
- 1 dl vetekross
- 1 dl rågkross
- 1 dl havregryn
- 2,5 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl linfrön
- 1 dl solroskärnor
- 1,5 tsk salt
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 tsk bikarbonat
- 2 tsk brödkrydda
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl torkade fikon
- 1 dl russin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
- Skär bort kvisten från fikonen och hacka dem och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.
- Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
- Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.