Imorse testade jag att att baka ett glutenfritt morotsbröd med havregryn. Eftersom jag inte hade en brödform hemma använde jag muffinsformar.
Kost utan gluten
För cirka två månader sedan har jag försökt utesluta mjöl ur min kost för att testa elimeringsmetoden, alltså utesluta en viss kost och se hur det påverkar mig. Jag tycker att min mage känns lugnare och jag får mer energi. Jag brukar bli så trött av gluten. Men det som jag har saknat är bröd och jag kommer testa olika bröd utan gluten för att hitta en som jag gillar.
Glutenfritt morotsbröd recept
Brödet blev väldigt saftigt och gott. Det var också väldigt enkelt att slänga ihop.
Glutenfritt morotsbröd
Ingredients
- 7 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 3 ½ dl filmjölk
- 1 st morot
Instructions
- Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Lägg havregrynen en mixer och mixa till ett mjöl.
- Ta fram en skål och vispa äggen lite fluffigt.
- Moroten ska rivas fint.
- Nu kan du blanda ihop alla ingredienser till degen.
- Slutligen häll smeten i en brödform med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
- Och grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40-50 min. När du tagit ut brödet låt det svalna helt.
Testa också mina glutenfria piroger här.
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3