I söndags var jag hemma hos en vän och tog med mig dessa Vridna cörek (uttalas tchörek) som liknar piroger men är lite hårdare. Salta bröd tycker jag är gott till té.
Vad är cörek?
Skillnaden på cörek från piroger är att denna deg innehåller mindre fett och är lite hårdare. Ibland är det gott med något lite knaprigare till teet.
Att baka är så avkopplande för mig och det är så kul att ta med sig och bjuda andra på det jag har bakat
Vridna cörek
Turkiskt bröd
Ingredients
- 1 jäst
- 2 dl mjölk
- 1 dl olja
- 1 tsk salt
- ca 10 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 1 st äggvita
För pensling:
- Svart linfrö
- 1 st äggula
Instructions
- Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en skål och blanda med mjölken.
- I en annan skål lägg i mjöl och alla andra ingredienser över mjölet. Knåda ihop tills degen släpper kanterna och känns mjuk. Låt degen vila i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 180 grader.
- Dela degen i tio bitar och rulla ut varje deg med händerna till 20 centimeter avlånga rullar. Håll i varsin ände och vrid åt motsatt håll och fäst ändarna så att det blir en cirkel.
- Pensla med den vispade äggulan och strö över frön. Baka i ugn i cirka 20-25 minuter tills de får färg.
Prova andra börek och piroger!
Vad goda de ser ut.
Så gott, det där får jag ta och testa att göra
Hej,
Maste saga att du har en jatttebra blogg! Sjalv har jag flyttat till Istanbul och smatt bloggat om svenska efterratter pa turkiska (isvectatlari.blogspot.com). Blogga kraver mycket av ens tid, sa det har inte blivit sa mycket inlagg för min del..
Başarılarının devamını dilerim 🙂
/Ayla