Syltkakor med lemon curd

Jag är ett riktigt kakmonster. Syltkakor från ballerina är en av favoriterna. Men egentligen är det så enkelt att baka kakor hemma själv och så mycket godare. Kakorna blir mycket mjukare och sprödare. Och det bästa av allt är att man kan bestämma smaken själv.

Syltkakor

Syltkakor

Den här gången blev det en syltkaka med hallonsylt, en med lemon curd och den andra med kardemummasocker. Min favoritkaka är lemon curd kakan, som jag kallar Solskenskaka till kvällstéet. Har du någon favorit smaksättning?

Syltkakor

Cook Time30 minutes
Course: Efterrätt

Ingredients

  • 200 g smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 1 krm bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 1/2-5 dl vetemjöl
  • Hallonsylt lemon curd, kardemumma&socker

Instructions

  • Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan.
  • Rör sist ner bakpulver och vanilj blandat med mjöl till en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
  • Rulla ut två rullar cirka 4 cm tjocka. Skiva degen, forma runda kakor, lägg på plåt med bakpapper.
  • Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt/ lemon curd. För kardemummakakan tryck med en gaffel på, pensla med ägg och strö över kardemummasocker. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 8-10 minuter.

Mina glutenfria biscotti brukar vara populära om du vill testa.

Lämna gärna en kommentar om syltkakor nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3