Jag är ett riktigt kakmonster. Syltkakor från ballerina är en av favoriterna. Men egentligen är det så enkelt att baka kakor hemma själv och så mycket godare. Kakorna blir mycket mjukare och sprödare. Och det bästa av allt är att man kan bestämma smaken själv.
Syltkakor
Den här gången blev det en syltkaka med hallonsylt, en med lemon curd och den andra med kardemummasocker. Min favoritkaka är lemon curd kakan, som jag kallar Solskenskaka till kvällstéet. Har du någon favorit smaksättning?
Syltkakor
Ingredients
- 200 g smör
- 3/4 dl strösocker
- 1 äggula
- 1 krm bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 1/2-5 dl vetemjöl
- Hallonsylt lemon curd, kardemumma&socker
Instructions
- Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan.
- Rör sist ner bakpulver och vanilj blandat med mjöl till en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
- Rulla ut två rullar cirka 4 cm tjocka. Skiva degen, forma runda kakor, lägg på plåt med bakpapper.
- Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt/ lemon curd. För kardemummakakan tryck med en gaffel på, pensla med ägg och strö över kardemummasocker. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 8-10 minuter.
Mina glutenfria biscotti brukar vara populära om du vill testa.
Lämna gärna en kommentar om syltkakor nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Jag är också besatt av småkakor! I Kalmar har vi en tävling varje år med "Kalmars godaste småkaka". Jag kan äta småkakor tills jag mår illa. Det var trevligt med besök i din stad i helgen! Jag har gått runt som en riktig lantis och tittat på allt, fotograferat allt möjligt och fasats över NK:s pralinpriser. Och så har jag shoppat kläder på mina favoritaffärer Zara och Massimo Dutti också! 🙂
Mmm, hallonsylt i är ju bara så himla gott!! Jättefint kakfat! =)