Solskenskaka till kvällsteét

Jag är ett riktigt kakmonster. Syltkakorna från ballerina är en av favoriterna. Men egentligen är det så enkelt att göra hemma själv och så mycket godare. Kakorna är mycket mjukare och sprödare. Och det bästa av allt är att man kan bestämma smaken själv. Den här gången blev det en syltkaka med hallonsylt, en med lemon curd och den sista med kardemummasocker. Min favorit är lemon curd kakan, som jag kallar Solskenskaka till kvällsteét. Har ni någon favorit smaksättning?

Solskenskaka till kvällsteét

Solskenskaka till kvällsteét

 

PS. Visst är kakfatet i hjärtform sött. Jag köpte den från Indiska. Kakburken är från Åhléns.

Ingredienser, 50 st
200 g smör
3/4 dl strösocker
1 äggula
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 1/2-5 dl vetemjöl
Hallonsylt, lemon curd, kardemumma&socker

Gör så här
1. Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan.
2. Rör sist ner bakpulver och vanilj blandat med mjöl till en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme.
3. Rulla ut två rullar cirka 4 cm tjocka. Skiva degen, forma runda kakor, lägg på plåt med bakpapper.
4. Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i sylt/ lemon curd. För kardemummakakan tryck med en gaffel på, pensla med ägg och strö över kardemummasocker. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 8-10 minuter.