Kycklingsoppa med sehriyenudlar på buljong

Idag blev det en himmelsk god kycklingsoppa med sehriyenudlar (liknar tunna nudlar och finns i affärer med utländsk sortiment). Lättlagat vardagsrecept som är smakrikt av den egna buljongen som kycklingen kokat i.

Kycklingsoppa med sehriyenudlar

Kycklingsoppa med sehriyenudlar

Favoriten till middag

Här har vi en vardagsfavorit som har fått hänga med i våra veckosedlar under flera år. Barnen har älskat denna och även jag. Det som gör den här kycklingsoppan så god är bland annat att kycklingen kokar i vatten och det bildas en buljong som blir basen i soppan. Det andra är färska tomater som får fräsa med vitlök i olivolja, det blir så lätta somriga smaker. Och sist lägger man i sehriye och några droppar citron som ger soppan karaktär. Väldigt enkel och oftast varor som du har hemma. 

Recept kycklingsoppa med sehriyenudlar

Ingredienser, 4 portioner
2 st kycklingfileér
50 gr sehriye
1 tomat
1 vitlöksklyfta
2-3 msk rapsolja
1 l kycklingfondvatten
Salt, peppar, citronsaft

Gör så här
1 Koka kycklingfileérna enligt förpackning tills de är färdiga cirka 20 minuter till de är nästan färdiga (tänk på att de ska koka tillsammans i grytan lite mer).
2. Häll av kycklingbuljongen i en skål/ kastrull och spara till senare.
3. Skär sedan kycklingen i små tärningar och spara till senare. 
2 För att enklare ta av skinnet på tomaten häll kokt vatten och skala bort (Går också bra att använda tomat med skal). Hacka sedan den och vitlöken till små tärningar.
3 Fräs vitlöken i kastrull med olja. Tillsätt sedan de hackade tomaterna och bryn i cirka fem minuter under omrörning.
4 Häll på det sparade kycklingfondvattnet, salta och låt koka upp. Tillsätt nu kycklingbitarna och efter att allt kokat sänk värmen.
5 Till sist tillsätter du sehriye och låter koka i 5 minuter till. Pressa lite citron i soppan, och garnera med ett persiljeblad.

Om du gillar denna prova även Rostad tomatsoppa!