Så gör du en Indisk gryta på currybas

Så gör du en Indisk gryta på currybas! Lagade den här goda indiska grytan på currybas. Välj om du vill äta den vegetarisk eller med fågel/ kött.

Så gör du en Indisk gryta på currybas

Så gör du en Indisk gryta på currybas

 

Recept Så gör du en Indisk gryta på currybas!

Bascurry för fyra: 5 msk rapsolja, 2 st gullök hackade, 4 st vitlök hackade, 3 msk färsk riven ingefära, 1/2 tsk mald gurkmeja, 1/2 tsk mald spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1/2-1 tsk garam masala, 1/4 tsk cayennepeppar, 5 dl vatten, 5 medelstora finhackade tomater, ca 1 msk honung, salt, senare 3 dl matlagningsgrädde mot slutet av koktiden. 
 
Gör så här:
1. Värm olja i en gryta. Fräs löken och lägg sedan i fint hackad vitlök och ingefära fortsätt fräsa.
2. Lägg sedan i gurkmeja, spiskummin, paprikapulver, garam masala och cayennepeppar. Fräs allt lite till och häll på vattnet.
3. Till sist lägg i tomater och honung och låt allt puttra i en halv timme under lock. 
4. Beroende på om du vill ha grönsaker eller kyckling/ kött kan du nu lägga i det och koka i ytterligare några minuter tills köttet eller grönsakerna är färdigkokta. Förslag på grönsaker är broccoli, morötter, haricot vetts, ärter, zucchini. 5. Häst sist i grädden och och smaka av med salt och peppar. Så enkelt och lättlagat indiskt recept. Så gott!