Så gör du en Indisk gryta på currybas! Lagade den här goda indiska currygrytan. Välj om du vill äta den vegetarisk eller med fågel/ kött. Börja med att laga själva basen och låt de indiska dofterna sprida sig i köket.
Recept Indisk currygryta
Indisk currygryta
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- Curry för fyra:
- 5 msk rapsolja
- 2 st gullök hackade
- 4 st vitlök hackade
- 3 msk färsk riven ingefära
- 1/2 tsk mald gurkmeja
- 1/2 tsk mald spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2-1 tsk garam masala
- 1/4 tsk cayennepeppar
- 5 dl vatten
- 5 medelstora finhackade tomater
- ca 1 msk honung salt, senare
- 3 dl matlagningsgrädde mot slutet av koktiden. alt laktosfri
Instruktioner
- Värm olja i en gryta. Fräs löken och lägg sedan i fint hackad vitlök och ingefära fortsätt fräsa.
- Lägg sedan i gurkmeja, spiskummin, paprikapulver, garam masala och cayennepeppar. Fräs allt lite till och häll på vattnet.
- Till sist lägg i tomater och honung och låt allt puttra i en halv timme under lock.
- Beroende på om du vill ha grönsaker eller kyckling/ kött kan du nu lägga i det och koka i ytterligare några minuter tills köttet eller grönsakerna är färdigkokta. Förslag på grönsaker är broccoli, morötter, haricot vetts, ärter, zucchini.
- Häll sist i grädden och och smaka av med salt och peppar. Så enkelt och lättlagat indiskt recept. Så gott!