Du måste bara testa dessa goda recept från Camilla Hamid på New York cheesecake. Blir perfekt varje gång.
New York Cheesecake
Amerikansk cheesecake
Servings: 8 pers
Ingredients
- 100 g smör
- 14 digestivekex
- 900 g rumstempererad färskost
- 4 rumstempererade ägg
- 4 dl florsocker
- 2 tsk vaniljpasta eller 2 msk vaniljsocker
- 1,5 msk vetemjöl
- 2,25 dl rumstempererad yoghurt den flytande varianten
- 0,5 tsk salt
- färska bär att servera till
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare (eller krossa fint i tjock zip-lock bag och banka med kavel). Blanda ihop smör och smulor till en formbar massa och tryck ut det i botten på springformen.
- Förgrädda botten i mitten av ugnen i 10 min. Under tiden kan du göra fyllningen.
- Rör ihop färskost och florsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet med ballongvisp.
- Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt omrörning. Ha sedan i yoghurt, vanilj, salt och vetemjöl. Rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet..
- Ta ut formen ur ugnen, låt ugnen stå kvar på 175 grader och fyll formen med cheesecake-fyllningen.
- Ställ en djup plåt med vatten längst ner i ugnen. Ställ cheesecaken på gallret i mitten av ugnen och sänk till 125 grader så fort du ställt in den i ugnen. Låt den gräddas i 1h. Cheesecaken kommer att vara lite vobblig när den är klar och når perfekt konsistens när den stått några timmar (helst över natten) i kylen.
- Toppa med färska bär vid servering.