New York cheesecake

Du måste bara testa dessa goda recept från Camilla Hamid på New York cheesecake. Blir perfekt varje gång.

New York cheesecake

New York Cheesecake

Amerikansk cheesecake
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour
Course: Efterrätt
Cuisine: Amerikanskt
Servings: 8 pers

Ingredients

  • 100 g smör
  • 14 digestivekex
  • 900 g rumstempererad färskost
  • 4 rumstempererade ägg
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljpasta eller 2 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2,25 dl rumstempererad yoghurt den flytande varianten
  • 0,5 tsk salt
  • färska bär att servera till

Instructions

  • Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare (eller krossa fint i tjock zip-lock bag och banka med kavel). Blanda ihop smör och smulor till en formbar massa och tryck ut det i botten på springformen.
  • Förgrädda botten i mitten av ugnen i 10 min. Under tiden kan du göra fyllningen.
  • Rör ihop färskost och florsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet med ballongvisp.
  • Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt omrörning. Ha sedan i yoghurt, vanilj, salt och vetemjöl. Rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet..
  • Ta ut formen ur ugnen, låt ugnen stå kvar på 175 grader och fyll formen med cheesecake-fyllningen.
  • Ställ en djup plåt med vatten längst ner i ugnen. Ställ cheesecaken på gallret i mitten av ugnen och sänk till 125 grader så fort du ställt in den i ugnen. Låt den gräddas i 1h. Cheesecaken kommer att vara lite vobblig när den är klar och når perfekt konsistens när den stått några timmar (helst över natten) i kylen.
  • Toppa med färska bär vid servering.

Testa även denna no bake cheesecake med jordgubbar!