Go Back

New York Cheesecake

Amerikansk cheesecake
Förberedelser15 minuter
Tillagningstid1 timme
Måltid: Efterrätt
Kök: Amerikanskt
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 14 digestivekex
  • 900 g rumstempererad färskost
  • 4 rumstempererade ägg
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljpasta eller 2 msk vaniljsocker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2,25 dl rumstempererad yoghurt den flytande varianten
  • 0,5 tsk salt
  • färska bär att servera till

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul i matberedare (eller krossa fint i tjock zip-lock bag och banka med kavel). Blanda ihop smör och smulor till en formbar massa och tryck ut det i botten på springformen.
  • Förgrädda botten i mitten av ugnen i 10 min. Under tiden kan du göra fyllningen.
  • Rör ihop färskost och florsocker bara precis tills det går ihop till en jämn smet med ballongvisp.
  • Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt omrörning. Ha sedan i yoghurt, vanilj, salt och vetemjöl. Rör ihop bara precis tills det går ihop till en jämn smet..
  • Ta ut formen ur ugnen, låt ugnen stå kvar på 175 grader och fyll formen med cheesecake-fyllningen.
  • Ställ en djup plåt med vatten längst ner i ugnen. Ställ cheesecaken på gallret i mitten av ugnen och sänk till 125 grader så fort du ställt in den i ugnen. Låt den gräddas i 1h. Cheesecaken kommer att vara lite vobblig när den är klar och når perfekt konsistens när den stått några timmar (helst över natten) i kylen.
  • Toppa med färska bär vid servering.