Mysiga caféer i stockholm: Café Lyran

Mysiga caféer i Stockholm: Mellan mälarhöjden och bredäng finns det här charmiga caféet som kallas café konditori Lyran och ligger vid vattnet.

Mysiga caféer i Stockholm: konditori lyran

Cafe konditori Lyran

Mysiga caféer i Stockholm

Här har kulturella personer från 1870-talet hittat en plats och pratat om litteratur. Bland besökarna var det bland andra Selma Lagerlöf, Henrik Ibsen och Kung Oscar II. Lyran har fått sitt namn efter lyra i trä och är byggd 1867. Senare på 1950-talet har platsen blivit använd vid filminspelningar och härifrån har det blivit sänt det populära programmet ”Söndagsbilagan”.

Cafe lyran ligger vid vattnet

Sedan 1966 har huset varit ett mysigt café och är öppet för allmänheten. Verkligen en plats för återhämtning! Själv tog jag en powerwalk förbi Lyran idag. På träningspodden med Lofsan&Jessica tipsar de om hur du ska lägga upp träningen för att må bättre och komma i form nu inför våren. Powerwalks är bra för fettförbränningen och sliter heller inte så mycket på benen, så det kan du göra varje dag. Och för att öka kaloriförbränningen för att gå ner i vikt behöver du också träna något högintensivt tre ggr i veckan. Blev så peppad av deras poddd så jag har powerwalkat dagligen.

Andra poddar jag rekommenderar på powerwalken är: EU podden, Medierna i P1, positiv psykologi med Benjamin. Har du några favoritpoddar?