Kandil simidi – Ramadan mat

Kandil simidi – Ramadan mat är en typ av saltad bakverk som man kan bjuda till te och fika. I den finns en speciell krydda som kallas mahlep och kan hittas i affärer med utländsk sortiment. Denna brukar bakas under Ramadan.

Kandil simidi-Ramadan

Kandil simidi – Ramadan mat

Vad är Ramadan? 

Ramadan är fastemånaden i den muslimska kalendern. Under denna månad brukar muslimer fasta mellan soluppgång och solnedgång. Anledningarna till att fasta är bland annat att rensa kroppen, att träna sin uthållighet, att få medkänsla för de utan mat i världen. Under Ramadan ska man också försöka gå mer inåt i sig själv och glömma det som varit under året. Man ska försonas med nära bekanta som man haft problem med. Jag har skrivit ett inlägg om hur det är att fasta under Ramadan! 

Recept Kandil simidi – Ramadan mat

Ingredienser
250 gr smör
1 dl olivolja
1 dl mjölk
2 tsk strösocker
2 tsk bakpulver
1 äggula
10 dl vetemjöl
2 tsk mahlep
1 tsk salt

Pensling
1 äggvita
Sesamfrö

Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop de med alla ingredienser och tillsätt sedan sakta mjöl tills du får en smidig deg. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Ta valnötsstora bitar av degen och forma till runda simit som du lägger över på en påt. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön.  Grädda i cirka 15 minuter i nedre delen av ugnen tills de får färg.