Turkiska kakor Kandil simidi

Kandil simidi – turkiska kakor är en typ av saltad tilltugg som man kan bjuda till te och fika eller på buffébordet. I det turkiska brödet finns en speciell krydda som kallas mahlep och kan hittas i affärer med utländsk sortiment. Denna brukar bakas under Ramadan.

Kandil simidi-Turkiska kakor

Turkiska kakor recept

Kan tyckas att det är lite speciellt, men salta kakor är väldigt vanligt i Turkiet. 

Mat under Ramadan

Ramadan är fastemånaden i den muslimska kalendern. Under denna månad brukar muslimer fasta mellan soluppgång och solnedgång. Anledningarna till att fasta är bland annat att rensa kroppen, att träna sin uthållighet, att få medkänsla för de utan mat i världen. Under Ramadan ska man också försöka gå mer inåt i sig själv och glömma det dåliga som varit under året. Man ska försonas med nära bekanta som man haft problem med.

Kandil simidi – turkiska kakor

Ramadan bakverk
Total tid1 timme
Måltid: Efterrätt
Kök: turkiskt
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 250 gr smör
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 tsk mahlep
  • 1 tsk salt
  • Pensling
  • 1 äggvita
  • Sesamfrö

Instruktioner

  • Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop de med alla ingredienser och tillsätt sedan sakta mjöl tills du får en smidig deg. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Ta valnötsstora bitar av degen och forma till runda simit som du lägger över på en påt. Pensla med äggvita och strö över sesamfrön.  Grädda i cirka 15 minuter i nedre delen av ugnen tills de får färg.

Lämna gärna en kommentar om turkiska kakor nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3