Sommarens höjdpunkt! Godaste cheesecake jordgubb philadelphia smakar verkligen ljuvligt och jag bjöd på det här godaste cheesecake receptet till fikat. Jordgubbscheesecake blir så lent och krämigt av philadelphia färskosten och fluffiga grädden som möter en krispig digestivebotten. Till skillnad från klassisk cheesecake är den här cheesecake utan ugn mycket lättare att baka – klar på en kvart. Varför inte bjuda till midsommar?
Snabb cheesecake utan ugn med jordgubbar har jag lagat flera gånger och den återkommer i min bakning varje sommar. Den står verkligen för sommar och midsommar. Detta är en jordgubbscheesecake som är väldigt lättlagad eftersom den är en no bake cheesecake. Om du vill kan du istället för färska jordgubbar göra en cheesecake med hallon som garnering på din snabba cheesecake. Du kan servera den med färdig jordgubbskräm, hemgjord jordgubbssylt eller utan någon sås. Vill du göra en jordgubbs cheesecake utan gelatin kan du använda gelésocker multi eller färdig jordgubbskräm.
Jordgubbar nyttigt
- Jordgubbar är näringsrika och innehåller massor av vitaminer, mineraler och kostfibrer. De är rika på c-vitamin och antioxidanter. Mer färg desto mer antioxidanter. De innehåller järn.
- Innehåller fenoler som hämmar inflammation.
- Är kalorisnåla.
- Innehåller folsyra som är viktigt speciellt för gravida.
Baka snabb jordgubbscheesecake utan ugn
Fördelen med denna cheesecake med philadelphiaost är att du inte kan misslyckas. Du använder inte ägg och den går inte in ugnen. Perfekt för nybörjaren som ska baka något till fikat eller den som behöver baka något snabbt. Fyllningen ska du blanda med grädde och philadelphiaost som ger en fyllig och krämig smak. Jag vet inte vad du tycker, men jag älskar den lätta och friska smaken. Om du inte har provat den än, så gör det idag!
Jordgubbscheesecake
Ingredients
Botten:
- 200 g digestivekex
- 100 g smält smör
Fyllning:
- 1 pkt 200 g philadelphiaost
- 1,5 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 3 dl vispgrädde
Topping:
- Jordgubbskräm
- färska jordgubbar
Instructions
Botten
- Krossa digestivekexen fint i en matberedare. Blanda sedan den smulade kexen med det smälta smöret. Tryck ut ”degen” i en rund pajform och forma till slätt med en sked.
Fyllning
- Vispa grädden ordentligt tills den är fast i en skål. Blanda philadelphiaost, florsocker, vaniljsocker och vänd i den vispade grädden och rör runt tills det blir slätt. Bred ut den här goda smeten över kexbotten. Ställ kallt i kylen några timmar så att den stelnar.
Topping
- Slutligen bred krämen över kakan och garnera med bär.
Fler cheesecake recept? Här har du:
New York blueberry cheesecake
Cheesecake med hallon på kvarg
Jordgubbscheesecake med digestive
Cheesecake med passionfrukt
Cheesecake med lemon curd
Åh, så gott! Fräscht och sommrigt.
Mums!