Gryta med purjolök och citron är en väldigt lätt vardagsrätt. Ett stort plus också för att den är så enkel att fixa om du har bråttom eller känner dig trött. Du kan även göra den med spenat istället för purjolök. Smaklig måltid.
Är lök nyttigt?
Inget kök utan lök för att det är en sån smakhöjare. Lök innehåller fibrer, C-vitamin och flavonoider. Vi gråter när vi skär lök eftersom det innehåller svavelhaltiga ämnen. Om du öppnar kranen så kan det rinnande vattnet hjälpa. Lök är bra för immunförsvaret. Och om du låter ett skivat lök stå bredvid dig på natten kan den plocka om bakterier för att du ska bli frisk. Eftersom lök suger upp bakterier ska vi inte spara skivad lök.
Gryta med purjolök
Gryta med purjolök
Ingredienser
- 1 hel purjolök
- 0,75 dl jasminris
- 1 st gullök
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk olivolja
- Salt&peppar
- 4 dl kokande vatten
- Saft av en citron
Instruktioner
- 1 Skala och hacka löken i tärningar och bryn tills det får färg i olivolja. Tillsätt tomatpurén och rör om.
- 2 Skiva purjolöken och tillsätt i grytan. När purjolöken mjuknat något kan du tillsätta riset och stek någon minut.
- 3 Tillsätt vattnet och koka i cirka 10 minuter.
- 4 Tillsätt sist i kryddorna och saften av citron. Rör om och lyft av från spisen.
Om du gillar vegetariskt testa dessa vegetariska biffar!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Låter gott!
Jodå, jag var på body pump igår! Jag är mäkta stolt! Imorgon ska jag gå på strip aerobics, det ska bli jättekul! Man tar inte av sig något, men jag har förstått att man åmar sig lite runt en stol. 🙂
Vilken härlig blogg du har!
Sökte efter börek recept och hittade din blogg.
Tack Sabina. 🙂