Jag har länge velat laga Thai fish cake recept. Flera influencers har delat det på sina inlägg på instagram, så idag testade jag. Jag serverade fiskbiffarna med soyasås och sallad.
Att laga fish cakes var absolut inte svårt. Det var bara att mixa allt, forma ihop till små biffar och steka. Det som ger den asiatiska smakerna är fisksåsen, currypastan, koriander, chili.
Jag tänker också att det är bättre att äta torsk än större fiskar, då de innehåller mindre tungmetaller. För att hjälpa till att torsken återhämtar sig välj vildfångad med kravmärkning eller MCS-märkt. Märkningarna innebär att fiskemetoderna är sjysstare. Och när det kommer till lax, så välj hellre vildfångad lax än odlad. Den odlade smittar de vildfångade med sjukdomar och är dessutom uppväxt på fodrad mat, så näringen i omega3 är inte lika bra.
Fish cake recept
Fish cake recept
Ingredienser
- 600 gram torskfilé tinad
- 1 dl nötmjölk
- En halv kruka färsk koriander
- 0,5 st röd chilifrukt
- 1,5 msk röd currypasta
- salt
- 1 tsk limejuice
- 2 st ägg
- 1 st rapsolja till stekning/
- Sås: Soyasås sesamfrön
Instruktioner
- Koka mjölken och sjud fisken i den i cirka 3-4 minuter. Ta upp och dela fisken i småbitar och lägg i en matberedare. Lägg i ägg, limejuice, currypasta och fisksås och mixa så att det blir jämnt och fint.
- Hacka i chili, och koriander och rör ihop till en smet.
- Forma smeten till fiskbiffar i valfri storlek och stek i olja.
- Servera fish cakes i salladsblad med soyasås med sesamfrön till.
En annan favorit med torkfilé är hemlagade panerade fiskpinnar. Vad slår liksom det?