En lätt såsblandning av yoghurt och fetaost blir så underbart krämigt och gott med en len konsistensen. Prova denna fetaostsås (Haydari)!

Sås är livet. Den gör verkligen skillnad. Den här krämiga såsen passar bra till bulgursallad, att dippa morötter i eller till annat gott på mezebordet som grönsaksbiffar eller dolma. En annan såsfavorit är denna med morötter.
Vad är fetaost?
Skillnaden mellan fetaost och salladsosten är tillverkningen. Fetaost är gjord på får- och getmjölk. Salladsost är gjord på ko. Osten gör de genom att lagra i saltlake i minst två månader innan de säljer den i affärerna. Jag brukar köpa salladsost på burk.
Recept fetaostsås (Haydari)
Fetaostsås
Krämig sås
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 1 msk olivolja
- 2 dl turkisk yoghurt
- 100 gram fetaost
- 1 tsk torkad mynta
- 1 st vitlök
Instruktioner
- Smula fetaosten så att den är len och blanda med yoghurt. Tillsätt pressad vitlök och torkad mynta.
- Blanda och ringla över olivolja.
Riktigt god rora, maste vara gott pa crackers ocksa, maste prova i salladen som du tipsar om!!
Ha en harlig Valborg!
Va inne på din sida men kunde inte hitta den på svenska? Ha en bra valborg du med 🙂
Vad gott det låter, det här måste jag göra! Och vilka underbara bladskålar, var har du hittat dem någonstans? Hoppas att du får en jättebra Valborg! Kram!
Dem här är inköpta från Pasabahce i Turkiet. Men jag såg liknande i grönt på Village i Sthlm.
Vad bra, det här receptet har jag funderat på flera gånger. Brukar köpa färdig Haydari i charken när jag är i Turkiet, men nu slipper jag det. Tack, Yasemin 🙂
Jag gillar verkligen dina recept, de låter så fräscha & ser så goda ut jämnt!
Passar på att berätta att det just nu pågar en tävling på min blogg där man kan vinna en massa formar!