Fetaostsås (Haydari)

En lätt såsblandning av yoghurt och fetaost blir så underbart krämigt och gott med en len konsistensen. Prova denna fetaostsås (Haydari)!

Haydari-fetaostsås
Haydari-fetaostsås

Sås är livet. Den gör verkligen skillnad. Den här krämiga såsen passar bra till bulgursallad, att dippa morötter i eller till annat gott på mezebordet som grönsaksbiffar eller dolma. En annan såsfavorit är denna med morötter. 

Vad är fetaost? 

Skillnaden mellan fetaost och salladsosten är tillverkningen. Fetaost är gjord på får- och getmjölk. Salladsost är gjord på ko. Osten gör de genom att lagra i saltlake i minst två månader innan de säljer den i affärerna. Jag brukar köpa salladsost på burk.

Recept fetaostsås (Haydari)

Fetaostsås

Krämig sås
Förberedelser5 minuter
Tillagningstid10 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 100 gram fetaost
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 st vitlök

Instruktioner

  • Smula fetaosten så att den är len och blanda med yoghurt. Tillsätt pressad vitlök och torkad mynta.
  • Blanda och ringla över olivolja.