Choklad cheesecake

Den här choklad cheesecake smakar riktigt gott och krämigt. Passar perfekt till helgen när du behöver lite extra gott att samlas runt. Den är gjord på en botten av oreo kakor, mitten är fylld av vispad färskost, grädde och märk choklad. När allt fåt gotta sig i kylen, gärna över natten, så blir det väldigt bra ihop.

Ett no bake cheesecake recept som du lagar utan att behöva använda ugnen. Väldigt smidigt och skönt att ibland bara vispa ihop ingredienser till en magisk god efterrätt. Oreo cheesecake får smak av oreobotten och toppas med en magisk choklad ganasche som smälter i munnen.

Choklad cheesecake

Choklad cheesecake
Prep Time40 minutes
Course: Efterrätt
Servings: 68 pers

Ingredients

Botten:

  • 2 pack. oreokakor 157 g
  • 100 g smör

Fyllning:

  • 300 färskost philadelphia
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2,5 dl florsocker
  • 200 g mörk choklad

Ganache:

  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk matolja

Instructions

  • Botten: Smält smöret och låt svalna.
  • Mixa kexen och blanda ihop med smöret.
  • Använd en springform med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Tryck ut smulorna längs upp med formens kanter och ställ i kylskåp.
  • Fyllning: Smält hackad choklad över ett vattenbad. Låt svalna.
  • Vispa ihop färskost, florsocker, vaniljsocker och grädde fast i en skål. Vänd i den smälta chokladen och rör om tills allt är blandat. Häll cheesecakesmeten i formen och ställ i kylen i 4-5 timmar eller över natten för att stelna.
  • Ganachen: Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden i en kastrull. Häll över chokladen och stå någon minut, sedan röra om tills chokladen är smält. Tillsätt olja och rör om. Häll ganachen över cheesecake servera.