Väldigt god kycklingröra (på turkiska cerkez tavugu) recept som passar bra i pitabröd eller lavash bröd. Du strimlar kycklingköttet väldigt smått. Vid sidan om gör du en liten röra på bröd, vitlök och valnötter samt kycklingbuljongen. Därefter blandar du ihop båda till en god röra.
Kycklingröra recept
Den här rätten kan du servera på en medelhavs buffé till många. Tillsammans med börek och pitabröd blir den ett roligt inslag. Du kan testa att laga den på grillad kyckling också om du vill göra den snabbt.
Recept kycklingröra
Passar i pitabröd
Ingredients
- 2 st kycklingfilé
- 1 msk olja
- 5 st gamla brödskivor
- 80 gr valnötter
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 3 dl vatten
- 1 tsk svartpeppar
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk rödpeppar
Instructions
- Skär kycklingfilén i stora bitar och lägg i en kastrull med 3 dl vatten och salt. Koka på svag värme i ca. 20 minuter eller tills köttet är vitt. När den kokat färdigt delar man den i tunna tunna skivor med händerna och lägger upp på ett fat. Spar kycklingfonden.
- Lägg vitlök, brödskivorna och vanötterna i matberedaren och hacka till en röra. Tillsätt sedan 1 dl av kycklingfonden, alltså vattnet som kycklingen kokat i. Lägg guckan över kycklingen.
- Lägg rödpeppar och svartpeppar i olja och värm. Häll sedan över guckan.
- Nu kan du fylla pitabröden med röran. Ljuvligt gott.
Testa att laga denna supergod kycklinggratäng!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3