I spenat finns vitamin K som är jätteviktigt för kroppens benuppbyggnad. Den innehåller också mycket järn. Så frossa i spenat. Och det här receptet på fryst torsk i ugn med grädde är faktiskt riktigt gott. Så mild smak och fetaosten lyfte verkligen fisken och framhävde dess goda smak. Mums!
Fisk i ugn med grädde
Fryst torsk i ugn med grädde
Servings: 4 pers
Ingredients
- 4 bitar torsk
- 2 st schalottenlökar
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk olivolja
- 200 g spenat
- 2 dl grädde
- Salt och vitpeppar
- 100 gr fetaost
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och hacka schalottenlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök tillsammans med spenat.
- Tillsätt grädden, koka upp och låt koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Lägg torsken i en smord ugnsform. Häll gräddsåsen över fisken och smula över fetaost. Strö riven ost ovanpå och ugnsbaka i 20 minuter.
- Servera med lite färsk bladspenat.