Portlak växten är väldigt populär i Turkiet. Kanske odlar du den i din trädgård på portlak frön som någon skrev i kommentarerna. Den innehåller en hög halt av omega-3. Man kan använda den i sallader, börek eller i Portlak recept. Väldigt god är den också.
Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlök. Rör ihop med portlak. Ringa över lite olivolja och servera som tillbehör.
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3
Den heter Portlack!
Portlack! Så spännande, ska genast googla!
Häftigt med Portlack, om jag får tag i det ska jag testa! Vad härligt ni verkar ha det, du har ju hunnit bli riktigt solbränd vid det här laget! 🙂
Den heter portlak, den finns både i en gul och en grön variant. Vi har den gröna. Utöver att äta den som sallad har jag lagt in stjälkarna som pickles, jag provar att lägga in bladen som pickles. Bladen har jag lagt in med samma recept som man använder för att lägga in slanggurka (inte den korta, tjocka västeråsgurkan).
Portlak är en gammal köksväxt som kan hanteras som spenat. Den bör gå att göra soppa på, förvällas och frysas in. Jag har just kommit hem från odlingslotten men en stor bärkasse fylld med portlak. Stjälkarna är lite syrliga och passar säkert utmärkt i youghurt (som du skrev) kanske i creme fraiche som dressing eller kanske som mixad i olivolja som dressing.
Den växer mycket kraftigt och snabbt, en mycket god och trevlig köksväxt.
Lycka till
Rolf
Jag har en kruka portlak på min balkong som jag inte haft en aning om vad den ska användas till. Nu har jag någon aning i alla fall 🙂 Kan man månne woka den tror ni?
Man kan ha den i soppa, eller i vad som helst om man tycker om smaken av portlak. Blandade grönsaksrätter kan jag tänka passar!
Portlak till fisk är en höjdare