Vid det här laget vet ni väl att jag älskar aubergine. Aubergine med köttfärsfyllning, aubergiesallad på sommaren, auberginesås som meze, auberginemos till kött. Det är en grönsak som alltid måste finnas i min kyl. Och tillsammans med kyckling kommer smaken ännu bättre fram. Mums…detta slänger ni ihop i ett nafs. Perfekt för en måndagskväll med andra ord. 🙂
Kycklinggryta med aubergine
Ingredienser
- 2 kycklingfilé
- 3 msk olja
- 1 aubergine
- 1 röd spetspaprika
- 1 vitlöksklyfta
- Salt peppar
- Sås
- 1 msk tomatpuré
- 3 msk olja
- 1 dl vatten
Instruktioner
- Börja med att skala aubergine och skiva den i bitar. Strimla kycklingfilén och paprikan. Stek kycklingen så att den får färg i lite olja. Tillsätt sedan grönsakerna och stek tills de mjuknar. Ta sedan av från värmen. Gör såsen genom att fräsa tomatpurén i olja. Tillsätt vattnet och låt koka i 5-10 minuter till den tjocknar. Häll över kycklingen och grönsakerna. Servera med ris.
Då vet jag var jag ska leta aubergineinspiration framöver. 🙂
Åh, det här låter gott. Jag tycker också om aubergine, tyvärr inte min man så glad i det. Men jag smusslar ned det i maten ibland iaf 🙂
Emmy: Tänk att det kan vara så annorlunda. Något som jag älskar gillar inte någon annan. 🙂 Men aubergine är ju verkligen speciell i smaken. 🙂
Tina: Absolut this is is the place 🙂
Jag älskar din blogg, helt fantastiskt roligt att följa dina recept och din vardag, fortsätt så!
Låter himla gott, äter väldigt sällan aubergine
Linda: Den här rätten blev faktiskt väldigt god. Enkel oxå. 🙂
Elin: Så himla kul att få höra. Vad roligt! Säg gärna till om något kan bli bättre. 🙂
Min favorit!!!!:D
Det är så gott!!
Merve: Hehe just det du fick ju smaka på den. 🙂 Kram.
Det här såg riktigt gott ut! Tack för tipset, ska nog börja äta aubergine lite mera.
Nadja: Tack, vad roligt om jag ökat aubergineintresset. 🙂