Svampsoppa med champinjoner passar utmärkt att äta kallare dagar eller när du vill ha något lätt till lunch och middag.
Krämig svampsoppa
Den här krämiga svampsoppan lagas på mjölk, vilket är hemligheten med receptet för att få den goda mustiga smaken. Se till så att svamparna svettas ordentligt för att få fram den goda smaken.
Svampsoppa
Ingredients
- 1 st gullök
- 3 msk olja
- 200 gr champinjoner
- 1 st svampbuljong
- 8 dl mjölk
- 1 msk vetemjöl
- 1 skvätt grädde
- salt vitpeppar
Instructions
- Fräs lite finhackad lök i kastrull med olja.
- Tillsätt fint skivade champinjoner och laga vidare tills vattnet dunstar bort från svamparna. Det kan ta lite tid, eftersom de innehåller rätt mycket vatten.
- Tillsätt nu mjöl för att få en tjockare konsistens och även vitpeppar och rör om soppan.
- Häll i svampbuljong och mjölk. Ge det ett uppkok och låt koka på låg värme i cirka 10 minuter. Salta och häll i en skvätt grädde och laga i 5 minuter till.
Om du gillar svampsoppa prova denna: Spenatquinoa med svamp på stormkök
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3