Risotto är ett nytt inslag här hemma hos oss. Smakrik tomatrisotto med ruccola blev uppskattat av de små.
Helgen gick fort. Mötte upp mina vänner från improteatern i fredags. Först gick vi och åt på ”Bara enkelt” på Skånegatan. Sedan gick vi och såg ”Presens” på improteatern på Söder.
Tomatrisotto
Tomatrisotto
Portioner: 4 pers
Ingredienser
- 4 dl arborioris
- 1 knippa lök
- färsk 6 tomater
- 2 msk smör
- 1 liter vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1/2 dl pinjenötter
- 100 g rucola
- 1 msk olivolja
- 2 krm + 1 tsk salt
- 50 g parmesanost riven
- 2 krm svartpeppar nymald
Instruktioner
- Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min.
- Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min.
- Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt.
- Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Server
Recept: Allt om mat