Smakrik tomatrisotto med ruccola

Risotto är ett nytt inslag här hemma hos oss. Smakrik tomatrisotto med ruccola blev uppskattat av de små.

 
Smakrik tomatrisotto med ruccola

Smakrik tomatrisotto med ruccola

Helgen gick fort. Mötte upp mina vänner från improteatern i fredags. Först gick vi och åt på “Bara enkelt” på Skånegatan. Sedan gick vi och såg “Presens” på improteatern på Söder. 

Tomatrisotto
4 dl arborioris, 1 knippa lök, färsk 6 tomater 2 msk smör 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1/2 dl pinjenötter 100 g rucola 1 msk olivolja 2 krm + 1 tsk salt 50 g parmesanost, riven 2 krm svartpeppar, nymald

Tillagning: 30 min
1. Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min. 2. Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min. 3. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt. 4. Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Servera med salladen.

Recept: Allt om mat