Risotto är ett nytt inslag här hemma hos oss. Smakrik tomatrisotto med ruccola blev uppskattat av de små.
Helgen gick fort. Mötte upp mina vänner från improteatern i fredags. Först gick vi och åt på ”Bara enkelt” på Skånegatan. Sedan gick vi och såg ”Presens” på improteatern på Söder.
Tomatrisotto
4 dl arborioris, 1 knippa lök, färsk 6 tomater 2 msk smör 1 liter vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1/2 dl pinjenötter 100 g rucola 1 msk olivolja 2 krm + 1 tsk salt 50 g parmesanost, riven 2 krm svartpeppar, nymald
Tillagning: 30 min
1. Ansa och finhacka lökarna och strimla blasten. Tärna tomaterna. Fräs ris, lök och hälften av tomaterna och lökblasten i smör i en traktör-panna ca 3 min. 2. Koka upp vatten och buljong-tärningar. Häll lite av buljongen på riset och låt koka in. Fortsätt späda med buljongen i omgångar tills all buljong är slut och riset är mjukt, ca 20 min. 3. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Låt svalna. Blanda rucola med pinjenötter, olja och 2 krm salt. 4. Blanda ner osten i risotton. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Blanda i resterande tomater och lökblasten. Strö pinjenötterna över risotton. Servera med salladen.
Recept: Allt om mat