Meze Aubergine är ett självklart tillbehör till grillar på mitt buffébord. Blanda aubergine med yoghurt och vitlök. Gott!
Att grilla på sommaren är så mysigt. Vi har en grill på vår utegård som vi använder gemensamt av föreningen. Där brukar vi grilla på sommaren. Något som jag ofta grillar är auberginer, jag tycker att det är så gott för den har en så fyllig och mjuk smak. Du kan göra mezen nedan eller så kan du göra en auberginesallad där du blandar det grillade aubergineköttet med hackad lök, tomat, gurka och olivolja, också väldigt gott.
Förvara aubergine i plast i kylskåpet för att få bättre hållbarhet. Den ska du inte förvara med andra grönsaker eller frukter som har etylen ex. tomat, äpplen, som påskyndar att den mognar snabbare.
Meze recept aubergine
Auberginen får ligga och glöda på grillen tills skalen mjuknar och blir svarta, det tar ganska lång tid för aubergine eftersom den innehåller mycket vätska. Skalen skalar man av när auberginen svalnat något, det kan vara lite pilligt, och sedan hackar du auberginköttet fint i tunna strimlor. Sedan blandar du auberginen med yoghurt, en pressad vitlök, salt i en skål. Bryn lite olja med torkad mynta, chilipeppar och häll över din meze. Servera till kött eller kyckling.
Prova även auberginebåtar!
Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan, följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang med att dela recept uppskattas. <3
åhå, det här låter perfekt för mig som är vegetarian, ibland vill man variera auberginen lite från fylld aubergine och moussakan 😉
Oj vad gott det ser ut…en helt ny ratt for min del och latter riktigt frestande:))
Åh så smarrigt!
Tack för alla mattips, detta ska göras i helgen 🙂
Anna
Åh, vad gott. Det måste jag prova!
När du grillar auberginen, skär du den först då, eller grillar du den hel?
Pernilla: Jag grillar den hel.