Gott dumplings recept som sonen har lagat med fyllning av nötig karl johan svamp med soyasås på en bädd av spenat. Gyoza är lite roliga för att de går att variera med olika fyllningar och du kan servera dem vegetariska om du vill det eller fylla med anka eller annat gott.
Kinesiska dumplings recept
Perfekt recept om du har varit i skogen och plockat svamp. Du undrar vad du ska laga med dina nyplockade svamp. Såklart du ska laga dumplings fyllning med svamp. Asiatisk mat är bara för gott och lätt att äta. Till den här vegetariska rätten lagade sonen dumplings dippsås genom att blanda majonnäs med soya, väldigt gott dumplings sås recept. Tillbehör serverade han spenat som får steka i smör.
Dumpling recept
Ingredients
- 200 gr svamp ex karljohanssvamp
- 1/2 gul lök
- smör och olja
- timjan
- 1/2 tsk sesamolja
- 20 gyozaark
- vatten
Soyamajonäs
- 1 dl majonäs
- 1-2 tsk soya
- sesamfrön
Spenat
- 50 gr spenat
- 1/2 gul lök
- smör, olja
Instructions
- Skiva svampen i bitar.
- Hacka löken.
- Stek lök och svamp och strö över timjan. Häll i sesamoljan. Låt svalna.
- Mixa svamp, lök och timjan till en massa.
- Fyll gyoza med fyllningen, pensla med vatten och nyp ihop degen. Vecka till kanterna om du vill. Stek dumplingen.
Spenat
- Strimla lök och stek tillsammans med spenat i smör.
Soyasås
- Blanda soya och mayyo och blanda i sesamfrön.
Gör en efterrätt av de färdiga dumplings degen och fyll de med nutella. Stek och servera. Så gott!
Laga min koreanska friterad kyckling!
Lämna gärna en kommentar om receptet nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3