Cobbler på bär och persika

Jag har velat baka den amerikanska fruktkakan cobbler på bär sedan jag såg den i Leilas nya bok. Och jag måste säga att jag gillade den väldigt mycket. Smaken av citron och kokos lyfter verkligen den här enkla kakan. Olika bär och persika får gifta sig ihop i denna goda amerikanska smulpaj.

Cobbler på bär

Den här pajen cobbler på bär innehåller massor av vitaminer av frukt från persika och bär som vinbär, blåbär, hallon. Perfekt för bärälskaren! Din kropp kommer tacka dig för alla antioxidanter som skyddar kroppen från oxidation och håller den yngre. Sväng ihop till fredagsmyset vet ja. Smulpaj med persika och bär är väldigt enkelt att svänga ihop på få ingredienser och är därför enkelt att bjuda på.

Vill du göra den glutenfri så använd glutenfri mjölmix eller mandelmjöl. Gör den laktosfri genom att använda laktosfritt alternativ. Mindre socker byt ut mot ett bättre alternativ som kokossocker eller sötströ.

Cobbler på bär recept

Cobbler på bär

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st citron skalet
  • 0.75 dl kaffegrädde
  • 1 dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 1 l blandade bär vinbär, blåbär, hallon, björnbär
  • 3 st persikor
  • 1 dl råsocker
  • 1 nypa salt
  • 50 g mandelspån

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, rivet citronskal, salt och strösocker.
  • Tillsätt lite kaffegrädde i taget och rör ner kokosflingor.
  • Blanda bären med råsocker.
  • Klyfta persikorna.
  • Varva bär, frukt och smet i en liten ugnsfast form (cirka 20 x 15 cm).
  • Strö över mandelspån.
  • Grädda den gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Prova även Banoffee pie till fikat!

Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3