Pide bröd är gott som en öppen pirog med bland andra fyllning av köttfärs, ost, oliver. Passar utmärkt en varm sommardag på altanen och du sitter och dricker ditt té med goda nygräddade gyllene pide bröd. Receptet på turkisk pide hittar du längre ner!
Vad är turkisk pide?
Pide bröd är en turkisk öppen pirog med fyllning. Du kan fylla den med det du önskar, exempel köttfärs, fetaost och persilja, riven ost. Formen är avlång och kanterna är invikta. Precis som pizza och lahmacun blir dem goda om du gräddar dem snabbt i varm värme i ugnen. Pide kan du servera vid större fester som plockmat, till piknick eller som fredagsmat.
Att göra degen är inte så svårt, utan du bakar ut den till en deg som inte är klibbig genom att addera lite vetemjöl i taget.
Det här pide receptet blev publicerat på Expressen Mitt Kök.
Imorgon är det matträff hos en av grannarna. Vi är åtta personer. Värdinnan gör efterrätt och huvudrätten. Utifrån ska två personer ta med sig något. Jag tänkte ta med mig dessa turkiska pide som jag har gjort i olika smaker. Du som frågat om receptet på pide, jag hoppas du ser receptet.
Turkisk pide – öppen pirog
Ingredienser
- 4 dl ljummen vatten
- 1 pkt färsk jäst
- ca 10 dl vetemjöl
- 4 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Uppvispat ägg till pensling
Fyllning
- ex smulad fetaost, olivtapenade, finhackade champinjoner
Instruktioner
- Lös upp jästen i ljummet vatten i stor skål.
- Häll i olja, salt och arbeta in mjöl tills du får en smidig deg och låt sedan jäsa i cirka 30 minuter.
- Dela degen i tolv delar och kavla ut varje deg tunt till en avlång rund form. Fortsätt att fylla med valfri fyllning och vik in kanterna så att ingen vätska rinner ut. Låt bröden jäsa i 10 minuter och pensla sedan med ägg.
- Sätt ugnen på 225 grader och när den är varm kan du grädda bröden/ pizzan i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter tills de får färg.
Video
Fler turkisk bröd recept så kan du prova dessa:
Bjudbröd med olivfyllning
Pirog med fetaost
Köttfärspiroger
Läs om min semester på lyxiga all inclusive hotellet Titanic deluxe golf Belek!
Lämna gärna en kommentar om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3
Så gott, det där måste jag verkligen testa att göra
Det här receptet gillar jag verkligen! Måste provas – framför allt kombination 3… 🙂
Åh, tack för receptet, det är så gott med pide!
Vad gott det ser ut.
Vad roligt att så många gillar detta 🙂
TACK för receptet! det här måste jag prova såklart jag kommer hem till stan igen!
Det är så gott, vi har ätit det flera gånger på våra Turkietresor. Så kul att vi kan baka egna nu också:) Tack!