Lagade goda vegetariska tacos till fredagsmat. Det som gör en taco är ju tillbehören och fyllningen. I denna vegetariska taco har du en god kålsallad, söt mangosalsa med majs, syra från lime och hetta av jalapeno.
Vegetarisk taco med färs
Och för att inte tala om själva vegetarisk tacofärs, herregud, vilka smaker och vilka taco tillbehör.
I taco fyllningen så får mangosalsan sin sötma från den goda mangon, hettan från starka jalapeno, syra från limejuice och fräsch koriander som fulländar umami smakerna. Och fler tacosåser desto bättre, så att smakerna i tacon kombineras till en god kombination. Lägg på med chipotlemayyo och guacamole, så att de gosar ihop sig och framhäver alla goda taco smaker. Perfekt fredagskäk.
Inom matlagning pratar man ofta om att smaker som sött, hetta, surt, umami, salt ska komplettera varandra. Detta för att få fram den ultimata smaken. Och så känner jag alltid när jag äter taco. Med kombination av chili, koriander och mango gör att smakerna nuddar olika delar av tungan. Jag kan inte få nog av detta goda.
Vegetarisk taco
Ingredienser
- 400 g vegofärs el. vanligt färs
- 1 pkt tacokrydda
- 1 1/2 dl vatten
- 1 pkt kålmixsallad
- 6 st Ett paket stora tortillabröd
- 1 kruka koriander
Mangosalsa
- 225 g mango
- 1 schalottenlök
- 1 burk majs
- 1 dl jalapeños från burk
- Koriander
- Lime
Guacamole
- 2 vitlöksklyftor
- 2 avokador
- 2 st limefrukter
Chipotlemayyo
- 3 dl gräddfil
- 2 msk chipotlepasta
Instruktioner
- Börja med att fräsa färsen i lite olja på spisen tills den fått fin färg.
- Tillsätt tacokryddorna och vatten, stek ihop det och lägg det åt sidan för att gosa ihop sig.
- Mangosalsa: Fortsätt sen att finhacka schalottenlöken och jalapeñon och blanda med mango och majs! Kläm över en hel lime. Finhacka nästan all koriander och vänd ner. Krydda med salt och svartpeppar tills allt smakar hett, sött och syrligt!
- Guacamole: Sedan kan du mosa avokadon och pressa ner vitlöksklyftorna. Rör ner saften från en halv lime, salt och svartpeppar. Har ni chiliflakes eller torkad koriander kan ni ha i lite av det.
- Chipotlemayyo: Rör samman gräddfil och chipotlepasta i en skål.
- Sist tryck ut fyra lika stora minibröd från de stora brödet. Fyll varje litet bröd med guacamole, kålmix, färs och så mangosalsan! Klicka på chipotlesåsen och toppa med salt peppar och färsk koriander. Lätt som en plätt!
Om du gillar denna vegetariska taco prova min vegetariska goda blomkålstaco med chilicoleslaw & koriandersås
Lämna gärna en kommentar / recension om inlägget nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagram, youtube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3