Bröd med sesamfrön recept
Bröd med sesamfrön på mjölk
Måltid: Smårätter
Kök: turkiskt
Keyword: bröd
- 1 st jäst
- 1 l mjölk
- 200 gr smör
- nästan 2 kg vetemjöl
- 1/2 msk salt
- Penslig Ägg sesamfrön
Börja med att smälta smöret i en kastrull och lägg i lite av mjölken så att vätskan blir ljummen. Lös upp jästen i vätskan i en bunke. Lägg i resten av mjölken, salt och vetemjöl och jobba till en smidig deg. Jäs degen i en halvtimme.
Dela degen i fyra delar. Fortsätt med att kavla ut varje deg avlångt och skär i rektanglar som på bilden. Jäs ytterligare i en kvart.
Penlsa med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de har fått färg.