Go Back

Bröd med sesamfrön recept

Bröd med sesamfrön på mjölk
Måltid: Smårätter
Kök: turkiskt
Keyword: bröd

Ingredienser

  • 1 st jäst
  • 1 l mjölk
  • 200 gr smör
  • nästan 2 kg vetemjöl
  • 1/2 msk salt
  • Penslig Ägg sesamfrön

Instruktioner

  • Börja med att smälta smöret i en kastrull och lägg i lite av mjölken så att vätskan blir ljummen. Lös upp jästen i vätskan i en bunke. Lägg i resten av mjölken, salt och vetemjöl och jobba till en smidig deg. Jäs degen i en halvtimme.
  • Dela degen i fyra delar. Fortsätt med att kavla ut varje deg avlångt och skär i rektanglar som på bilden. Jäs ytterligare i en kvart.
  • Penlsa med ägg och strö över sesamfrön.
  • Grädda i 225 grader i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de har fått färg.