Go Back

Vattenmelon med fetaostkräm

Förberedelser15 minuter
Måltid: Tilltugg
Portioner: 2 pers

Ingredienser

  • 1 vattenmelon
  • 200 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Färsk mynta eller basilika för garnering
  • En nypa flingsalt

Instruktioner

  • Förberedelse:
  • Skär upp vattenmelonen: Dela vattenmelonen i halvor och sedan i klyftor eller tärningar, beroende på hur du vill servera den.
  • Fetaostkräm: Mixa fetaosten: Smula fetaosten i en skål och tillsätt yoghurt. Mixa ingredienserna med en stavmixer eller i en matberedare tills du får en slät och krämig konsistens.
  • Smaka av: Tillsätt nymalen svartpeppar och en nypa flingsalt efter smak. Rör om och justera kryddningen om det behövs.
  • Servering: Tillsätt fetaostkrämen: Klicka eller ringla fetaostkrämen på en tallrick.
  • Arrangera vattenmelonen: Lägg upp vattenmelonbitarna över krämen.
  • Garnera: Strö över färsk mynta eller basilika samt lite honung.