Tiramisu pistage
Supergod twist på tiramisu
Tillagningstid30 minuter minuter
Total tid4 timmar t
Måltid: Efterrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 8 pers
- 200 gr savoiardikex (ladyfingers)
- 6 dl varm mjölk
- 1/2 burk Hallonsylt
- fryst torkad hallonpulver
Pistagekräm
- 1 dl florsocker
- 250 gr mascarpone
- 1 tsk vanillinsocker
- 1 burk pistagekräm
- 2,5 dl grädde
Blanda ingredienserna till pistagekrämen. Vispa grädden och rör in den.
Doppa savoiardikexen: Doppa varje kex snabbt i mjölk och lägg dem i ett lager i botten av en form.
Bygg upp lager: Varva kexen med sylt, pistagekrämen tills formen är fylld. Avsluta med ett lager kräm på toppen.
Låt vila: Låt tiramisun stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
Garnera: Innan servering, pudra över fryst torkad hallonpulver och riv eventuellt lite mörk choklad.