Go Back

Tiramisu pistage

Supergod twist på tiramisu
Tillagningstid30 minuter
Total tid4 timmar
Måltid: Efterrätt
Kök: Italienskt
Portioner: 8 pers

Ingredienser

  • 200 gr savoiardikex (ladyfingers)
  • 6 dl varm mjölk
  • 1/2 burk Hallonsylt
  • fryst torkad hallonpulver

Pistagekräm

  • 1 dl florsocker
  • 250 gr mascarpone
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 burk pistagekräm
  • 2,5 dl grädde

Instruktioner

  • Blanda ingredienserna till pistagekrämen. Vispa grädden och rör in den.
  • Doppa savoiardikexen: Doppa varje kex snabbt i mjölk och lägg dem i ett lager i botten av en form.
  • Bygg upp lager: Varva kexen med sylt, pistagekrämen tills formen är fylld. Avsluta med ett lager kräm på toppen.
  • Låt vila: Låt tiramisun stå i kylskåpet i minst 4 timmar.
  • Garnera: Innan servering, pudra över fryst torkad hallonpulver och riv eventuellt lite mörk choklad.