Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Finhacka chokladen om du inte använder chokladknappar och häll chokladen i det smälta smöret. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills all choklad har smält.
Rör ner socker, vaniljsocker och ägg. sikta i mjöl, kakao och salt. Blanda till en jämn och fin smet. Häll över smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt kladdkakan svalna.
Finhacka chokladen till ganachen. Koka upp grädde i en kastrull. Häll i chokladen och rör om tills chokladen har smält. Ta av kastrullen från plattan och klicka i smöret. Blanda tills du har en glansig och fin ganache. Häll den över kladdkakan i springformen.
Smält vit choklad försiktigt i mikron, rör eventuellt i lite olja om chokladen är väldigt tjock. Spritsa cirklar med den vita chokladen över kladdkakan. Börjar med en liten i mitten av kakan och gör nästa lite större med lite mellanrum emellan cirklarna. Fortsätt att göra cirklar över hela kakan och dra sedan med en tandpetare från mitten ut till kanten så det ser ut som ett spindelnät. Ställ kakan i kylen tills ganachen har stelnat. Dekorera eventuellt med valfri typ av spindlar.